Om oss

Handmade products with Humanity & Love

Insats för människor i Kenya

Kampuni är en leverantör av högkvalitativa produkter men har också valt att göra en insats för mänskligheten, då våra leverantörer nästan uteslutande arbetar med att hjälpa utsatta människor i Kenya, dels genom att ge dem arbete, dels genom att ordna med sjukvård och skolgång för deras barn. Dessutom får alla dessa människor hjälp med att hantera pengar och öppna bankkonto, vilket inte är en självklarhet i Kenya.

Hållbarhet & återvunna material

Kampunis produkter är av högsta kvalitet och resultatet av ett genuint och äkta hantverkskunnande, allt för att möta den västerländska marknadens högt ställda krav. Alla material kommer från Kenya, varav en hel del också är återvinningsmaterial. Exempelvis är mässingen, som används till halsband, utvunnen mässing som har gjutits om förhand. 

Varför Kenya?

Många i Kenya kan varken läsa eller skriva och har blivit utsatta för olika typer av våld, och en stor del av dessa är ensamstående mammor. Det handlar också om människor med olika typer av handikapp. De handikappade i Kenya har oftast en otrygg tillvaro, i svår fattigdom, utan några som helst sociala skyddsnät och utan tillgång till sjukvård.

Idén till vårt företag Kampuni – "Kampuni" betyder företag på swahili – och tanken bakom att börja importera produkter från Kenya föddes redan 2011–2012, då vi besökte landet för att adoptera vårt första barn. När vi ett par år senare återvände till Kenya för att hämta vårt andra barn hade tanken mognat, bland annat genom en noggrann undersökning av marknaden i Sverige och Skandinavien.

Det är en skön känsla att kunna ge tillbaka till Kenya, genom introducering av deras unika produkter i Sverige och Skandinavien, inte minst för att Kenya har kommit att betyda så mycket för oss.

Kontakt

+46 (0) 761 144 610
info@kampuni.se

Klinkergatan 1C,

263 39 Höganäs
Skåne Län, Sverige

Skicka meddelande med formulär


Besök vårt showroom

Välkommen att besöka vårt showroom:

Adress: Klinkergatan 1 C

Öppettider: Vid förfrågan

Bli återförsäljare

Vill du också ha unika, handgjorda fina halsband och koppel i din butik? Kontakta oss! Bli en av våra återförsäljare.

Jag vill diskutera partnerskap

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.