top of page

 

    INSECT POWER

 

     För hundar och natur

               VÄRLDSLEDANDE INOM INSEKTSBASERAD HUNDMAT OCH GODIS

Varför välja torrfoder från Eat Small ?

 

Eat Small har ett komplett utbud av hundmat och godis där insekter är den enda proteinkällan. Våra odlade insekter utgör en källa av högkvalitativt protein och innehåller 20 aminosyror med en hög halt av mineraler (järn, kalcium, fosfor) och vitaminer (E och B-komplex). De är den enda proteinkällan i våra produkter och odlas helt utan antibiotika eller GMO.

Genom att använda insektsprotein bidrar vi till en hållbar, miljövänlig och etisk djurhållning.

Våra recept innehåller inga andra animaliska restprodukter eller fett.

  1. Vi är specialister på insektsprotein

 

Eat Small är pionjärer inom utvecklingen av insektsbaserad hundmat. Redan 2017 började vi arbeta med insekter som en alternativ proteinkälla för hundar. Andra företag kompletterar sina köttprodukter med ett insektsbaserat alternativ medan vi har valt att ha insekter som enda animaliska protein.

 

Det här är fokus i all vår forskning och livsmedelsutveckling och vi försöker hela tiden förnya och förbättra vår användning av insekter i produkter som är goda och hälsosamma för hundar.

 

  2. Vi använder enbart smakrika ingredienser av hög kvalitet

 

Våra hundmatsrecept är unika och exklusiva.

Eat Small är det enda företaget på marknaden som erbjuder olika typer av torrfoder producerade med två olika typer av insekter (Hermetia illucens – svart soldatfluga, och Tenebrio molitor – mjölbagge), var och en med sin distinkta smak. Övriga ingredienser har valts ut baserat på smak, näringsvärde och hög smältbarhet. Vi har medvetet valt ingredienser som inte används i konventionell hundmat

   3. Vårt foder är en alternativ proteinkälla.

 

Mer än 80 % av all livsmedelsallergi hos hundar gäller köttprotein.

Resterande 20 % gäller spannmål, vissa grönsaker och tillsatser/smakförhöjare i maten. Insektsprotein är ett perfekt alternativ för hundar som är allergiska mot kött. I våra produkter undviker vi också ingredienser som är vanliga i konventionell hundmat, och våra recept är fria från både spannmål och gluten. Vi har helt valt bort socker och kemiska tillsatser.

 

Vi använder naturliga antioxidanter som rapsolja, naturliga blandade tokoferoler och rosmarinextrakt. Vår mat och vårt godis är helt naturliga och många veterinärer rekommenderar våra produkter till allergiska patienter med känslig matsmältning.

 

Våra recept WALD och Balance är helt olika och baserade på två olika insekter. De två goda smakerna är perfekta kombinationer av ingredienser för hundar som lider av allergi eller intolerans.

   4. Vår hundmat kan ges till dalmatiner och hundar som behandlas för Leishmanios.

Receptet WALD har ett lågt purininnehåll på mellan 20 och 60 mg/100 g.

Det är därför ett bra val för hundar som behandlas med allopurinol (t.ex. för Leishmanios), ett läkemedel som påverkar kroppens nedbrytning av puriner och därmed ökar risken för sten i urinvägarna.

Det är också bra för dalmatiner som på grund av en genetisk defekt inte kan bryta ner urinsyra, som är ett purinderivat. De måste äta en kost med låg purinhalt för att undvika stenar i urinvägarna.

 

   5.  Alla våra produkter är framtagna och utvecklade i Tyskland.

Wald.png
Balance-10kg-ZF.png

Varför välja kallpressat godis från Eat Small ?

mobility-web-cDE-1.png

Vi använder enbart smakrika ingredienser av hög kvalitet

 

Varje godistyp innehåller endast fem utsökta ingredienser: 25,5 % insekter (mjöl och olja från larver av svart soldatfluga), sötpotatis, öljäst, rosmarinextrakt (en naturlig antioxidant) och en superfood för varje produkt: gojibär (ENERGY), chiafrön och banan (MINDFULNESS) och spirulina (SPIRIT). Superfood är livsmedel med högre näringsinnehåll (vitaminer och mineraler) som kan ha särskilt positiv effekt på hälsa och energinivå.

 

  2.  Vi tillverkar kallpressat godis

Kallpressning ger en produkt av hög kvalitet. De flesta typer av hundgodis är varmpressade men vi har valt att kallpressa för att bevara alla näringsvärden och hälsosamma ingredienser.

 

Kallpressning innebär att ingredienserna långsamt värms upp till cirka 35 grader. Det är det bästa sättet att tillvarata ingrediensernas näringsvärde. Det är viktigt eftersom vi har superfoods i våra recept och inte använder några tillsatser (inga extra vitaminer eller mineralblandningar).

 

Det är en av anledningarna till att många som ger sina hundar färskfoder (BARF) väljer vårt 100 % naturliga kallpressade godis.

 

Vårt kallpressade godis är mer kompakt och tyngre än varmpressat godis eller torkade köttprodukter. Därför kostar det också lite mer.

  3.  Vårt godis är mjukt och tuggigt

Konsistensen ger hunden en upplevelse som liknar den när de äter kött. De älskar det!

Vårt godis är ca 1,7 cm i diameter. Det kan ges helt eller brytas upp i mindre bitar, t.ex. vid träningspass, till små hundar, till valpar med mjölktänder eller till äldre hundar som har kan ha tappat tänder.

  4.  Vårt godis kan vara ett alternativ till hundar med allergier

Mer än 80 % av all livsmedelsallergi hos hundar gäller köttprotein.

Resterande 20 % gäller spannmål, vissa grönsaker och tillsatser/smakförhöjare i maten. Insektsprotein är ett perfekt alternativ för hundar som är allergiska mot kött.

Vårt godis är fritt från både spannmål och gluten och innehåller inga tillsatser, socker eller konserveringsmedel.

 

Det är 100 % naturligt och många veterinärer rekommenderar våra produkter till allergiska patienter.

  5.  Vårt godis har hög smältbarhet

Insektsprotein har hög smältbarhet och kan ges till känsliga hundar. Eftersom vi endast använder ett fåtal ingredienser och undviker tillsatser och konserveringsmedel är vårt godis ett utmärkt val för hundar med intolerans mot vissa livsmedel. Spirulina (som vi använder i SPIRIT) innehåller höga halter av probiotika. Det är naturliga fibrer som gynnar de goda bakterierna i hundens matsmältningssystem. Det bidrar till god matsmältning och hälsa.

  6.  Vårt godis kan ges till dalmatiner och hundar som behandlas för Leishmanios

Hermetia illucens (svart soldatfluga) har ett lågt purininnehåll på mellan 20 och 60 mg/100 g. Det är därför ett bra val för hundar som behandlas med allopurinol (t.ex. för Leishmanios), ett läkemedel som påverkar kroppens nedbrytning av puriner och därmed ökar risken för sten i urinvägarna.

 

Det är också bra för dalmatiner som på grund av en genetisk defekt inte kan bryta ner urinsyra, som är ett purinderivat. De måste äta en kost med låg purinhalt för att undvika stenar i urinvägarna.


  7.  Alla våra produkter är framtagna och utvecklade i Tyskland.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page