top of page
Basement 244094386 2500 pixlar.jpg

Genuint hantverk, hund-produkter med hög kvalitet, som gör god nytta, ger arbete och inkomster i Kenya

Kampuni är en leverantör av högkvalitativa produkter men har också valt att göra en insats för mänskligheten, då våra leverantörer nästan uteslutande arbetar med att hjälpa utsatta människor i Kenya, dels genom att ge dem arbete, dels genom att ordna med sjukvård och skolgång för deras barn. Dessutom får alla dessa människor hjälp med att hantera pengar och öppna bankkonto, vilket inte är en självklarhet i Kenya.

 

Många i Kenya kan varken läsa eller skriva och har blivit utsatta för olika typer av våld, och en stor del av dessa är ensamstående mammor. Det handlar också om människor med olika typer av handikapp. De handikappade i Kenya har oftast en otrygg tillvaro, i svår fattigdom, utan några som helst sociala skyddsnät och utan tillgång till sjukvård.

 

Kampunis produkter är av högsta kvalitet och resultatet av ett genuint och äkta hantverkskunnande, allt för att möta den västerländska marknadens högt ställda krav. Alla material kommer från Kenya, varav en hel del också är återvinningsmaterial. Exempelvis är mässingen, som används till spännen och dragkedjor, utvunnen ur metallskrot och väskornas fodertyg är ofta tillverkade av insamlade herrskjortor.

  

Idén till vårt företag Kampuni – "Kampuni" betyder företag på swahili – och tanken bakom att börja importera produkter från Kenya föddes redan 2011–2012, då vi besökte landet för att adoptera vårt första barn. När vi ett par år senare återvände till Kenya för att hämta vårt andra barn hade tanken mognat, bland annat genom en noggrann undersökning av marknaden i Sverige och Skandinavien.
 

Det är en skön känsla att kunna ge tillbaka till Kenya, genom introducering av deras unika produkter i Sverige och Skandinavien, inte minst för att Kenya har kommit att betyda så mycket för oss.

Våra varumärken

Zinj Design tillverkar handgjorda hundhalsband och hundkoppel i vegetabiliskt garvat läder från Kenya. Mässingsdetaljerna är av återvunnen mässing som gjutits om för hand. Zinj Designs produkter är av högsta kvalitet, för den västerländska marknadens högt ställda krav.
Zinj Design har även matchande produkter till matte och husse.

Lila Loves It är en hundvårdsserie med 100 % naturliga ingredienser från Tyskland. Perfekt kombinerade ingredienser som kompletteras med innovativa ämnen inom traditionell medicin - detta gör Lila Loves It unikt.  En komplett serie som innehåller allt från pälsvård till behandlande produkter för öron, ögon, tänder, tassar, eksem och sår.

  

Eat Small har ett komplett utbud av hundmat och godis där insekter är den enda proteinkällan. Våra odlade insekter utgör en källa av högkvalitativt protein och innehåller 20 aminosyror med en hög halt av mineraler (järn, kalcium, fosfor) och vitaminer (E och B-komplex). De är den enda proteinkällan i våra produkter och odlas helt utan antibiotika

eller GMO.

Våra recept innehåller inga andra animaliska restprodukter eller fett.

 

Genom att använda insektsprotein bidrar vi till en hållbar, miljövänlig och etisk djurhållning.

Sustainable People tillverkar hundbajspåsar av olika förnyelsebara material som bryts ner på endast 12 veckor i normala utomhusförhållande. Godkänd av EU för hemma kompostering.

bottom of page